zaterdag 28 oktober 2017

Zaterdag


Ik heb een hele lijstje things-to-do-today voor de zaterdag. Zo ben ik op zoek naar een paar horlogebandjes, die je vroeger altijd bij V&D zocht, maar waar nu? Ik heb besloten weer horloges te gaan dragen, zodat ik op mijn pols naar de tijd kan kijken in palats van op de telefoon. 

Op internet heb ik een specialist gevonden die gespecialiseerd is in knetterdure horlogebandjes én bij mij in de wijk zit, maar dat knetterdure wil ik dan weer niet. 

Dus maar eens langs de markt op het Vredenburg. Inderdaad, daar staat een kraam met horloges,  horlogebandjes en horlogebatterijen. Goed om te weten. Eén horloge moet een 16mm-bandje, één 18mm en één 22mm. Dat is project voor later, want ik ben vergeten de horloges mee te nemen.

Het volgende adres is de brillenwinkel, waar mijn tweede bril nu ook klaar ligt. Woensdag was de eerste klaar, en een uur nadat ik er geweest was ontving ik een mailtje dat de tweede er nu ook was. De eerste was de meest opvallende. Die vind ik nu al erg geslaagd. De vraag is dus: Ga ik die tweedenog wel opzetten? De brillenwinkel is van oorsprong een internetwinkel, dus ze hanteren de regel dat je alles terug mag brengen binnen 30 dagen. ‘Als u dit montuur nu een maand niet draagt dan mag u hem ook terugbrengen’, zegt de verkoopster. Alweer zo’n leuke. Deze heeft Nederlands gestudeerd, vertelt ze, maar is na haar bachelor gestopt en werkt nu fulltime hier.

Dan ga ik naar Broese om een verjaarscadeautje te scoren kopen voor Bobby’s zus die jarig is. Ze heeft wijn of een boek gevraagd. Bobby is van de wijnen, maar ik vind wijn niet zo’n persoonlijk cadeau. Maar zij is van een nogal andere denk- en leefwijze dan wij en hij kan geen boek voor haar bedenken. Dat moet ik maar doen. Het is een hele uitdaging inderdaad, maar ik vind er toch twee. Nu nog kiezen.

Next stop is de reisboekwinkel Interglobe. Die háált het niet bij het geweldige Pied à Terre in Amsterdam, maar we moeten het er maar mee doen. Er werkt een meneer die je niet aanspreekt, ook al werp je zoekende blikken, daar kan ik niet zo goed tegen. Ik heb behoefte aan wat wandelinspiratie en niet alleen van internet. Gewoon een boekje verzamelde wandelingen van wandelliefhebbers doorbladeren. Als ik aandring raadt hij me ‘Wandelen over de Utrechtse heuvelrug’ aan met rondwandelingen van 15 km. Dank u wel, zeg ik dan maar dankbaar, onderwijl hunkerend naar Pied à Terre.

Tenslotte naar de plantjesmarkt op het Janskerkhof. Stiekem hoop ik dat ik er nog palmkool kan kopen, dar de hele winter doorgroeit, maar daarvoor is het te laat. Er zijn geen groenten- en kruidenkramen meer. Het is nu het seizoen van de amarylli en de bloembollen. Dan maar een herfstboeket.

En nu op de bank met pianomuziek.

Geen opmerkingen: