maandag 22 april 2019

Langs de Lek

Tweede Paasdag. Het waait windkracht 4 en dat lijkt niet al te aantrekkelijk voor een fijne Tweede Paasdag-fietstocht. Dus gaan we wandelen, en wel langs de Lek. Parkeren bij recreatiegebied Salmsteke onder Lopik en dan naar het westen lopen richting Schoonhoven, dat je niet haalt, nooit, want elke keer weer is het weer veel verder dan je denkt. En nergens een bushalte of horeca preventief tegen instorten.

Het is zó heerlijk en mooi daar. Te beginnen bij parkeerterrein/recreatiegebied Salmsteke met strandjes en een voetveer naar Ameide aan de overkant. Iets westelijker krijg je een prachtig Tienhoven (ook aan de overkant) met een strandje en camping onder de kerk, en dan eindeloos kronkelend water, gele weiden, en verre verten. 

Ergens in het westen - nog vóór Schoonhoven - moet Willige Langerak liggen, waar een horeca zou zijn, maar dat punt haal ik nooit. Elke keer geven we het op bij het ‘Rustpunt’ bij een rommelige boerderij met een campinkje en een paar verstandelijk gehandicapte bewoners. Daar kun je zelf minifrisdrankjes, koffie thee en/of Cup-a-Soup nemen à €1 die je in een koektrommel doet.

De boer vertelt dat er nieuwe plannen in de maak zijn voor dat wat wilde recreatiegebied Salmsteke, omdat al die waterrecreatie (speedbootjes, waterski) in de Lek niet zo goed ‘matcht’ met de best drukke beroepsvaart daar. En dat misschien de snack-kar daarom dit jaar geen vergunning heeft?

Verder lezen:
- Over de snack-kar Happy Food te Salmsteke die er vandaag tot ons grote verdriet niet staat:
- Over de provinciale plannen met Salmsteke:

Geen opmerkingen: