zondag 21 april 2019

Verjaarsvisite

Ik ga op verjaarsvisite in Amsterdam-Noord, in een tuinhuisjespark. D. kocht dat huisje twee jaar geleden. Het was toen geheel omgeven door coniferen. Die zijn nu bijna allemaal weg en inmiddels is het al een paradijsje. Toen D. drie jaar geleden zestig werd kwam ik voor het eerst op haar verjaardag. Het was in een opkamer in het Pullizer hotel. Een vriendinnenfeestje. D. had ons allemaal uitgenodigd om te speechen over de vriendschap met haar. 

Op de achtergrond was er een Ex, en een nieuwe lover met wie de relatie niet geheel naar wens verliep. Die waren er dus niet bij. Daarna was er weer een nieuwe lover, maar die kwam ook niet op het feestje. 

Dit jaar in die tuin zijn ineens alle drie de mannen er ook bij. Het geeft een wonderlijke dynamiek. ‘O, ben jíj nu Jan!’  zegt Riet. Want alle vriendinnen kennen het verhaal van Jan. En de huidige lover van wie de status een beetje onduidelijk is vertelt aan Riet dat hij zich niet meer wil binden, dat hij niet meer verantwoordelijk wil zijn voor andermans geluk. En dat hij zo fijn met D. kan práten.

De drie mannen helpen na afloop van het feestje D. met de afwas.

Geen opmerkingen: