vrijdag 12 april 2019

Welkom

De opwinding stijgt. Omdat zondag de officiële opening is van ons ‘park’ met de wethouder is er ineens allemaal reuring in de straat. Zo worden er informatieborden geplaatst, wel drie stuks. Op een ervan heb ik uitzicht vanuit onze keuken. Welkom in het Niftarlakepark.

Op de een of andere manier ben ik heel trots op die informatieborden. Dat traject ben ik zo een half jaar geleden gestart. Zeg Projecleider, mailde ik aan de Projectleider, wat dacht je van een informatiebord? Of liever dríe? En ik leverde vast tekst en plaatjes aan. En voorbeelden van dit soort welkomstpanelen bij parken en natuurgebieden in de buurt. Zie maar wat je eruit gebruikt. Dan denk ik: Zo'n bord geeft ons hopelijk een beetje houvast voor de toekomst. Want wat is er het afgelopen decennium bezuinigd op de Groenafdelingen van Gemeentes. Groen is grotendeels geoutsourced. Niemand is meer echt verantwoordelijk.

Vandaag is er een Onderaannemer Groen druk doende met de puntjes op de ‘i’.  Het meeste werk vindt plaats rond het nieuwe Speelbos. Het is geweldig! Maar ook hier voor de deur. 

Bij het nieuwe informatiebord vertelt een buurtgenoot dat hij met zijn kinderen van de week al naar het Speelbos geweest is, en dat hij zelf na twee uur wel weer naar huis wilde, maar zijn kinderen helemaal niet. Dus zijn quality-dagjes uit kunnen vanaf nu hier om de hoek.

Ik ben nu mijn speechje voor zondag aan het schrijven. Beste buurtgenoten!

Geen opmerkingen: