dinsdag 8 december 2020

Brug

De watergang naar de Vecht is open en de fietsbrug is geplaatst! Het was 17 januari 2016 dat wij druk doende waren met het ontwikkelen van de ideeën omtrent ons te verfraaien plantsoen. De gemeente vond het een goed idee en wilde met ons in zee. Een week voor de werkgroep-vergadering en de landschapsarchitecte zou een tekening presenteren. Ik was de Facebookpagina begonnen om het idee van een park wat te laten leven. Ik plaatste dit Japanse plaatje op de pagina en stuurde een link door naar de architecte. En een week later stond het in haar ontwerp. 

De brug had heel veel voeten in de aarde. Er was een fietspad getekend ook op braakliggend terreintje dat van de Mormonen bleek te zijn. De Mormonen hier in de wijk hebben meer land dan het hek om hun kerk hier doet vermoeden. En niemand van de gemeente had dat gecheckt. En de lokale mormonen gingen daar niet over, daarvoor moest de gemeente naar het hoofdkwartier van de Mormonen in Salt Lake City. Maar die reageerden nergens op. Dat hoorde ik van een ambtenaar bij de opening van het Speelbos, waar wij zicht hadden op dat geplande fietspad. 

Het eind van het liedje is dat dat fietspad verplaatst moest worden en de nieuwe fietsbrug ook. Maar goed, vijf jaar naar dato is onze vijver verbonden met de Vecht en zijn er twee bruggen gekomen en heel veel beplanting. Wel weer een trots momentje.

Geen opmerkingen: