zaterdag 19 december 2020

Jazz Christmas

Wij doen nooit zo aan Kerst. Geen Kerstboom, geen wild bij het Kerstdiner. Sinds zo’n tien jaar heb ik twee papieren kerststerren, een voor en een achter. Eerder deze week hoorde ik twee Utrechtse Amerikaanse meisjes zeggen dat ze in Nederland de Amerikaanse zoete kerstsfeer zo misten. De oppervlakkige Amerikaanse beleefdheden met Merry Christmas, en dat óveral lampjes branden en zoete kerstmuziek klinkt. 

Dus nu Bobby vraagt of ik muziek wil horen en zo ja wat dan, is het antwoord: Amerikaanse kerstmuziek. Laat hij net deze week een stapeltje nieuwe jazz-kerst-cd’s gekocht hebben. 

A Jazz Christmas heeft  wel een mooi hoesje, maar over de muziek ben ik niet erg enthousiast. Te free style jazz. Zenuwenmuziek, zeg maar.  ‘Wat vind je er zelf van’, vraag ik voorzichtig na een paar nummers. ‘’n Beetje muziek voor bij een bedrijfskerstfeestje’, zegt hij. Inderdaad. De tweede poging met A Swinging Christmas met Ella Fitzgerald is beter. Zo de kerst inluiden is wel leuk, moet ik toegeven. Nu nog een kerstboek erbij.

Geen opmerkingen: