zondag 20 december 2020

Kerstboek

Na de kerst-jazz nu ook kerst-literatuur. Gelezen: De winter voorbij door de Chileense schrijfster Isabel Allende (1942). Gevonden in de e-bibliotheek in de categorie Kerstboeken. Ze stuurden een mailtje met wat kersttips. Why not?

Wat betreft de kerst: het boek speelt in New York in ongelofelijke sneeuwstormen, maar kerst komt er niet in voor. Ooit heb ik Allendes debuut Huis met de geesten gelezen, maar daarna geloof ik nooit meer iets. Dit is wel weer een boek dat je grijpt. 

Drie personen volgen we. De 60-jarige Chileense Lucia die les in Chileense geschiedenis geeft aan de universiteit, haar opdrachtgever en huisbaas Richard, die nogal als een kluizenaar leeft, en een jonge Guatemaltese immigrante Evelyn die als kindermeisje werkt voor een nogal crimineel type. Het boek houdt het midden tussen een psychologische roman, een politieke roman, een thriller en een road movie. We lezen hun aller levensgeschiedenissen die niet mals zijn. Allemaal diep getekend door de wereldgeschiedenis en de daaruit voortvloeiende familiedrama’s

Geen opmerkingen: