donderdag 17 december 2020

Kerstfilm

Dat is het aardige van de app NL Ziet, dat je tv-programma’s niet alleen kunt terugkijken, maar soms ook vooruit kijken. Ik kon de slaap niet vatten en ben de verrukkelijke Franse kerstfilm van aanstaande Tweede Kerstdag gaan kijken: ‘La famille Bélier’. Wij kijken nooit kerstfilm, maar je zou het haast gaan doen, deze kerstfilm nu gezien hebbende.

Hoofdpersoon van ‘La famille Bélier’ is de dochter Paula, die de enige horende is in een verder doof gezin. Haar ouders hebben een melkveebedrijf en kaasmakerij en Paula is de tolk naar de buitenwereld. Ze zit in de bovenbouw van de middelbare school, maar belt daarnaast ook met leveranciers en praat met klanten in de kraam op de markt. En als haar vader politieke ambities krijgt moet ze nog meer vertalen. 

Ondertussen is er op school een knorrige muziekleraar die haar zangtalent ontdekt en haar een glansrol geeft bij het schoolconcert en haar opgeeft om auditie te doen op het conservatorium in Parijs. Dat brengt haar nogal in een dilemma, want kan ze haar familie wel alleen laten?

De film is geestig, ontroerend, mooi, lief. Echt een kerstfilm. 

Geen opmerkingen: