dinsdag 22 december 2020

The Split

De daad bij het woord gevoegd. Gezien: De BBC-serie The Split jaargang 2, die momenteel te zien is bij de NPO, Avro/Tros. Zes afleveringen. Prachtig. Ik zag het in mijn NLZIET-abonnement. Je kan hem ook zien bij NPO Plus. Een advocatenfamilie en de vrouwen (moeder en drie dochters) staan centraal. Jaargang 1 heb ik gemist. Er wordt veel mee geadverteerd omdat de Nederlandse acteur Barry Atsma er een grote rol in speelt.

Het moderne leven van drie carrièrevrouwen in de schijnwerpers. Hanna is de hoofdpersoon, zij is een steengoede advocate en zijn is getrouwd met Nathan. Ze wonen met hun drie kinderen fantastisch in een schitterende stadsvilla in London en werken op een duur advocatenkantoor in de Londense City. In de eerste reeks ging Nathan vreemd en stond hun relatie op scherp, maar nu is Nathan terug maar heeft Hannah een liefdesrelatie met een collega die ooit ook haar geliefde was. Dat is Barry Atsma. En Hannah heeft een zware zaak te behandelen met een succesvol entertainment-type die door haar echtgenoot en producer gedomineerd en mishandeld wordt.

Nou ja het is allemaal raak en heftig. Zwangerschappen bij de zusjes, miskramen, een oude lover voor de moeder, het kan niet op. Het eindigt wel desolaat, geen happy ending. At all. Nathan is weg, en Hanna in dat mooie huis moet het alleen rooien. How low can you go

Geen opmerkingen: