donderdag 8 april 2021

De nieuwe telefoon

Ik heb de apparatenstress even overwonnen en heb een nieuwe iPhone. Gék werd ik ervan dat ik de hele tijd alle apps eraf moest gooien om ‘m te kunnen gebruiken. En dat ik er zo tegenop zag om een nieuwe telefoon te installeren en de oude te deïnstalleren. 

Meer dan een maand geleden deed ik vergelijkend warenonderzoek en won ik advies in. De adviseurs waren eensluidend: refurbished is goed. Maar ja ik twijfelde toch. Uiteindelijk heb ik precies dezelfde telefoon gekocht als die ik had (want op zich was ik geheel tevreden) met alleen een groter geheugen. Geen gebutste, maar zo-goed-als-nieuw.

Om 19 uur wordt hij bezorgd en rond 23 uur is het klaar. Je gaat een wonderbaarlijk proces in, je hoeft bijna niets te doen, je moet ‘m naast je oude iPhone leggen, af en toe kijken en een bevel uitvoeren. Het duurt úren. En als dat klaar is verwissel ik helemaal zelf  het piepkleine micro-simkaartje. Zucht.

Het is wel raar. Mijn oude telefoon heeft een geheugen van 16GB, waarvan steeds 15,5GB in gebruik was. Dat zakte naar rond 15,1 GB als ik alle apps eraf gooide. Nu op mijn nieuwe telefoon met 64GB waar én alle apps weer op staan en alle foto’s gebruikt hij maar 12GB. Begrijpt u het?

De oude zet ik op ‘fabrieksinstellingen’. Morgen ga ik ‘m naar de Kringloop brengen. Dat heb ik indertijd ook met mijn oude iPad gedaan. Er is vast iemand die er blij van wordt.

Geen opmerkingen: