woensdag 21 april 2021

Rouwkaart

Bij de post de rouwkaart. De vrouw van Bobby’s oudste Neef is overleden. Ze was een echte Britse lady. Een half jaar geleden had ze ineens een hersentumor. En nu is ze er niet meer. Morgen is de uitvaart. 

Op de voorkant van de rouwkaart staat een glamorous foto, wij vermoeden dat-ie gemaakt is bij het huwelijksfeest van hun dochter. Zo Engels. De nabestaanden gunnen hun vrouw/moeder bij het afscheid de herinnering aan haar toen ze op haar prachtigst was. Ik bezocht Neef en zijn vrouw zo’n vijftien jaar geleden in een voorstadje van Parijs waar ze in een bungalow buiten woonden. Leuke sfeertje. Enorme tuin. Tien jaar geleden verhuisden ze terug naar Nederland, naar Amsterdam, vanwege de kleinkinderen. 

Nu kunnen de Engelse familieleden en de Parijse vrienden vanwege de pandemie waarschijnlijk niet naar de uitvaart komen. Vandaar dat wij uitgenodigd zijn? 

Het portret lijkt op de foto, maar of ze op háár lijkt? Ik heb haar niet zo goed gekend. Ik ben pas rond mijn vijftigste in deze familie binnengestapt. Ze was een kleine oude vrouw, de laatste keer dat ik haar zag. Neef en zij aten bij ons en ze vertelden honderd uit over Garden Cruise die ze gemaakt hadden in Australië en Nieuw-Zeeland. Morgen ga ik denk ik haar hele levensverhaal horen.

Geen opmerkingen: