zondag 18 april 2021

Faye

Gelezen: Zilveren vleugels door Camilla Läckberg. Geleend van de e-bibliotheek nog voor het weekje Texel. Jaren geleden was ik in de streek Bohuslan in Zweden, aan de scherenkusten van de westkust, in Fjälbäcka, en daar las ik crimi’s van de Zweedse Camilla Lackberg. Ik verslond ze. 

De wraak van een vrouw. Centraal staat Faye, groot aandeelhouder en  ceo van een groot cosmetica-bedrijf. Iemand is bezig systematisch aandelen van haar bedrijf te kopen en het over te nemen en ze moet uitvinden wie. Ze heeft een moeder en een dochtertje in Italie, en een ex-echtgenoot in het gevang. Hij zou dat dochtertje vermoord hebben.  

Er is een verhaallijn uit haar jeugd in Fjälbäcka, dat ze seksueel misbruikt werd door haar broer en zijn vrienden. Er is een verhaallijn. Dat ze een lieve rijke man ontmoet die haar ware liefde lijkt te zijn. Pagina’s gedetailleerde seks. Vriendinnen met wie ze de waarheid achterhaalt. Het blijkt het tweede deel van een trilogie te zijn. Deel drie moet nog verschijnen. Het is niet helemaal mijn genre, maar toch heb ik het in één ruk uitgelezen. 

Geen opmerkingen: