donderdag 22 april 2021

Sensibiliseren

Ik vind het niet aan mij om hier over het nieuws en de politiek te schrijven. Nog eens in dit blog te herhalen wat al honderd keer herhaald wordt in nieuws en achtergronden en praatprogramma’s en commentaren. Maar dat woord ‘sensibiliseren’. Het blijft maar hangen. Wobke Hoekstra die probeerde en er niet in slaagde om Pieter Omtzigt te ‘sensibiliseren’. En Sigrid Kaag die zich niet kan herinneren of ze ‘fysiek’ aanwezig was bij die gewraakte vergadering. Dat valt makkelijk na te zoeken en ja hoor, ze was er wél bij. Dus Sigrid Kaag heeft ook opeens last van vergeetachtigheid. Wat ze zelf Rutte verwijt. 

De berichtgeving bij de NOS over het artikel van RTL Nieuws is karig. Als je meeleest op de website van RTL dan staan er veel details waarvan je niet snapt dat de NOS ze niet noemt. Dat zal dan wel weer kinnesinne van de NOS zijn, die niet kan uitstaan dat er gelekt is naar RTL en niet naar hen of naar Nieuwsuur. Wie heeft er trouwens gelekt en waarom? Nou ja zo zitten ook wij de hele avond te delibereren op de bank. 

SP-kamerlid Renske Leijten die in de kamercommissie zat die de houding van het kabinet bij de toeslagenaffaire onderzocht zegt bij Op1 dat het op zich niets nieuws is, dat al lang duidelijk was dat de ministerraad hen tegenwerkte, dat Rutte er door de commissie uren op doorgezaagd is, maar om het zo woordelijk terug te lezen, dat is toch iets anders.

Geen opmerkingen: