vrijdag 2 april 2021

Westermient

Omdat het zo godvergeten koud is en waait, besluiten we de fietsen maar al ‘s ochtends in te leveren en te gaan wandelen. En wel in het bos. Met dat we terug komen van het fiets inleveren begint de zon te schijnen en moeten we de dunne jassen aan. Het Westermient is onderdeel van Natuurgebied De Texelse Duinen. Het is een prachtig dennenbos, 120 jaar geleden aangelegd. En heide veldjes, en vennetjes, wat wil je nog meer.

Raar met zo’n nacht achter de rug met ongekend felle kamerdebatten. Hoe moet dat nu verder? En dan ga je weer over tot je eigen werkelijkheid te Texel.

De buurman, eigenaar en verhuurder van het buurhuisje dat er veel hedendaagser aan toe is dan ons huisje, vertelt hoezeer hij zijn huisje heeft gemoderniseerd met vloerverwarming en anti muggen horren en wat al niet. Dat hebben wij allemaal niet, zeg ik. Hij: ‘Nou ja, er is een markt voor ieder huisje.’ Ons huisje is misschien wel stom, want een beetje krakkemikkig, maar wel veel gezelliger. Dat van hem is kaal en grijs.

Ons huisje heet De Fuuk, zijn huisje heet ‘t Buitenhuisje, ze staan aan de Bosrandweg respectievelijk 498 en 500. Ons huisje kost 400 euro per week, het zijne 715 euro. Google maar eens.

Geen opmerkingen: