donderdag 1 april 2021

Eervolle vermelding

Een van de curatoren van de Facebookgroep ‘Iedere dag een tekening’ heeft mijn werk in de header van de groep gezet. Nadat ze de tekening van de vuurtoren had gezien, want die staat er ook in. Ik ben er best trots op. 

Het is echt een leuke groep, er zijn wel 1100 mensen lid van en misschien dertig, veertig die regelmatig posten. Ik weet weinig van de groep, wie zij zijn en of zij elkaar kennen, je ziet alleen de tekeningen en de commentaren. Een vrouw schildert elke dag een kater. Een vrouw maakt de prachtigste  verfijnde portretten. Een is gespecialiseerd in struisvogels. Een paar vrouwen die ik maar ‘curator’ noem, of bestuur, of wat dan ook, hebben de taak op zich genomen om bij elke tekening een persoonlijk commentaar te geven, hoe klein ook, maar in elk geval meer dan een like. Het is echt een taak. Een van deze dames (Erni) woont in Harderwijk, zij kan niet heel goed tekenen maar zij is onvermoeibaar en heel toegewijd en trouw in het complimenteren van deelnemers.

Soms ga ik ze googelen en vind ik van alles. Een nieuwe curator (Irma) woont samen met haar vriendin in Noord-Groningen. Zij maakt mooie stille landschappen, waarvan ik wel eens denk: misschien is dat iets voor in de kamer. Zij is de persoon die mij nu in de header geplaatst heeft.

Geen opmerkingen: