donderdag 1 april 2021

Groeten

Ik heb een kaartje nodig voor Auntie en ga even De Koog in om te zien of er wat te shoppen valt in deze Corona-tijd. Toeristenwinkeltjes bezoeken vind ik in vakanties een enorm leuk tijdverdrijf. Niet dat ik veel koop, maar soms ineens toch wel. Er zijn hier allerliefste pluchen lammetjes en zeehondjes te koop, maar ik ga me beheersen. 

Er zijn nog bijna geen toeristen dus alle winkeliers willen je wel naar binnen sleuren. Kom! Kom! Bij de ingang hebben een ‘afsprakenlijst’ liggen waar ze je naam en telefoonnummer op noteren. Ik vind het best. Omdat ineens de zon zo schetterend schijnt heb ik wel degelijk behoefte aan een geheel nieuwe zomergarderobe, maar het besef dat dit stralende weer hier te Texel slechts één dag zal duren houdt me in bedwang.

Bij de Primera staan een paar aardige kaartenmolens met lammetjes, zeehondjes en humor-kaarten, dus daar ga ik overstag.. 

Nu niet vergeten ze op de bus te doen. Later op de dag op de fiets in Den Hoorn staat bij de Spar een brievenbus, waar ik de kaarten gauw in gooi. Weg is weg. Dan pas lees ik de tekst: ‘Deze brievenbus wordt iedere woensdag na 16u geleegd’. Slechts één keer per week! En het is woensdag 16.30u.

Geen opmerkingen: