donderdag 29 april 2021

Latitude

Nu moet ik voor altijd goed onthouden dat het allemaal best ging, het zelf inrichten van de nieuwe computer. De Dell Latitude E5540. Net als bij de telefoon. Ik ben apparaaattechnisch weer redelijk up-to-date. Het kost wat tijd, maar ik kan het. Zonder hysterisch te worden. Je moet er een dag voor uittrekken. Kwesties die je tegenkomt onderweg zijn op te lossen. Zelf.

Nu is het een etmaal later en is de computer is ingericht. Alles doet het weer en sneller dan bij de oude HP Probook. In 8 seconden opstarten - zoals Bobby mij beloofd had - dat doet ie niet, maar als je die verwachting terzijde schuift bevalt het al best.

Omdat de Dell mijn externe harde schijf niet herkende (de HP herkende hem wel dat wel, waardoor ik uren bezig was de oude bestanden op die externe schijf te kopiëren, teneinde ze op de Dell te zetten) koop ik maar een nieuwe USB-stick van 32 GB, daar past de map met foto's in elk geval op. 

Af en toe worden er bij gratis programma's andere browsers geïnstalleerd, of wordt mijn favoriete fotoprogramma (IrfanView) weggeduwd, maar ik zoek steeds zelf op en opgelost hoe ik toch mijn eigen favoriete programma's kan laten draaien. De interface van mijn e-mail programma (Mozilla Thunderbird) was anders dan ik wilde, dat kostte een uur hoofdbrekens, maar ook dat is gelukt. Nu heb ik nog een kwestie: als je de klep van de laptop dicht doet gaat de computer helemaal uit in plaats van in de slaapstand. Dat hebben we geprobeerd in de instellingen te wijzigen, maar dat lukt niet. Dat is heel vervelend. Dat wil je niet.

En de oude computer mag leeg. Alles eraf. Dan kan die ook naar de Kringloop.

Geen opmerkingen: