donderdag 7 december 2023

Door de kamerplanten

Vorige week is het kantoor van de Buurt Taxi verhuisd naar een tuincentrum in Noord-Oost Utrecht. Vanwege het weekje weg heb ik niet kunnen helpen. Vandaag moet ik naar de nieuwe stek. Het is nu ineens 20 minuten fietsen in plaats van vijf. En dat met die kou. Dus om vijf over acht de deur uit in plaats van om twintig over. 

Ineens is alle routine weg. Waar moet je naar binnen? De aanwijzingen op de groepsapp zijn: ‘ga naar binnen door de tweede groene schuifdeur’ en dan: ‘bij de volgende schuifdeur naar rechts’. Ik vraag het aan wat employees die buiten staan de roken en die zeggen dat ik ‘door de kamerplanten’ moet.

In het verleden stonden de taxi’s in de Parkeergarage van de IJsbaan, nu staan ze buiten. En omdat het hybride auto’s zijn moeten ze aan een laadpaal. Ook daarover hebben we op de app instructies ontvangen. De laadpalen staan ‘naast de oliebollenkraam’.

Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker veranderingen en instructies. Dus vandaag zie ik er gewoon een beetje tegenop. Er liggen nieuwe snoeren voor het opladen achter in de auto en ‘druppels’ om de laadpaal in werking te krijgen. 

De andere chauffeurs hebben het ook . We willen liefst gepamperd en begeleid worden. Maar wie pampert ons? Je moet het zelf oplossen.

Aan het eind van mijn dienst weet ik alles en ben ik gepromoveerd tot senior.

Geen opmerkingen: