zondag 3 december 2023

Waardering

Als je via Airbnb huurt krijg je eenmaal terug thuis een heel proces met recenseren. Het is fijn om te lezen wat mensen van een accommodatie vinden, dus daar wil ik wel aan meedoen. Om dat een beetje evenwichtig te doen krijgen daar veertien dagen de tijd voor. Want soms heb je de neiging de nadruk te leggen op de kritiek, of juist te juichen. Ik gaf onze landlady Doris drie sterren. Drie van vijf. Een dikke voldoende. Schreef wat over de knusse maar wat kleine kamertjes en over de ventilatie (die er niet was en het was te koud om de ramen open ze zetten en dat was wel nodig na koken), en dat er geen balkon was.

Ze reageert dat ze nog nooit maar drie sterren heeft gehad, alleen maar vier en vijf, en dat dit voor haar de slechtste beoordeling ooit is, terwijl ik toch zo aardig en complimenteus was. 

Bobby zegt ook: Ze was verreweg de goedkoopste, we hebben het er fijn gehad, je kunt haar niet vergelijken met die chique dure appartementen. Hij vindt dat ze zeker vier sterren verdient. Maar ik blijk mijn recensie niet meer te kunnen veranderen, omdat zij hem al heeft gezien ofzo. Weggooien kan wel. Dat doe ik dan maar. Ze is me diep diep dankbaar.

Geen opmerkingen: