zaterdag 30 december 2023

Wit

Het is de hoogste tijd voor nieuwe tubetjes wit-voor-waterverf. Het tubetje ‘dekwit’ moet vervangen. Vroeger zat er in mijn doos met aquarelverf altijd een tubetje wit dat geheel aan mijn wensen voldeed. Ik gebruik zo’n doos tot het napje ‘vaalbruin’ op is en dan bestel ik een nieuwe doos. De oude doos gaat dan in het buurtbiebje. Met de nieuwe verfdoos was er ook vanzelf weer een nieuw tubetje wit. Ergens is daar echter iets mis gegaan en toen heb ik blijkbaar twee tubetjes dekwit gekocht. Maar die mengt niet. En dat zie je pas als de tekening helemaal droog is.

Eerst ga ik naar de Pipoos. Dat is voor de mensen met creatieve hobby’s. Swaak is voor de professionele kunstenaar. Bij beide winkels is het trouwens stervensdruk. Zaterdagmiddag. Maar bij de Pipoos zie ik ze niet. De winkelmeisjes begrijpen niet wat ik vraag. Hun cheffin weet het wel, maar zij vindt dat de meisjes het zelf ook moeten weten. In het Systeem staat dat er nog drie tubetjes zijn, maar die zijn waarschijnlijk gestolen. Meer mensen dan ik zijn behoeftig naar witte verf. Ik bestel ze maar. 

Maar ja dan heb ik nog niets, dus ook nog maar naar Swaak, die wel vier merken wit-voor-waterverf op voorraad heeft. Die koop ik dan maar allemaal.

Geen opmerkingen: