vrijdag 22 december 2023

Taxi

Ik heb een hele mooie taxidienst vandaag. Het is héél druk. Herinner me dat ik vier jaar geleden met dit werk begon, precies op de dag voor kerst. Drúk! Toen liep het me helemaal om. Elk kwartier had ik een nieuwe rit, zonder adempauze. Al snel liep ik toen enorm achter op schema dus overal stonden die oude mensen buiten op straat te kleumen. Ook nu is het weer knetterdruk rond het Groot Winkelcentrum in Overvecht. 

Ik heb voornamelijk vaste klanten vandaag. Mevrouw Tukking die naar de kapper moet. En de andere mevrouw Tukking die naar het winkelcentrum gaat. Ze heeft een grote ronde pleister op haar voorhoofd en ik zie bloedresten. Ze vertelt dat ze daar huidkanker heeft, die van de week is weggesneden. Ze is wankeler dan ooit. Er is nu voor het eerst een vrijwilligster die haar opwacht bij de Hema om met haar boodschappen gaan doen. 

Mijn lievelingsmevrouw Magdenburg gaat voor de derde keer deze week boodschappen doen bij AH in winkelcentrum De Gaard bij Tuindorp. Ze weet niet of en wie er langs komt met kerst, maar ze wil genoeg in huis hebben. Ze heeft drie linnen draagtassen die elke keer vol zitten. Ze heeft vijf kwartier nodig voor haar boodschappen doen. Zo wankel als die negentigplussers door zo’n winkelcentrum schuiven.

De mooiste rit is met mevrouw Hamer. Die rijden we elke vrijdag van Huis aan de Vecht naar haar dochter aan de Hildebranddreef, waar ze dan de hele dag is en om 16.15u weer terug. Die had ik al maanden niet gezien. De dochter was ik een maand of wat tegengekomen in de Lidl, en die vertelde toen dat haar moeder veel minder was, op de verpleegafdeling lag, en niet meer kon komen. En nu is ze er weer! Mevrouw Hamer! zeg ik, wat fijn dat u er weer bent. Ze had hartklachten gehad, vertelt ze, was geopereerd en toen kon ze niets meer. ‘Zat ik daar gevangen op de 11e etage.’ Met alle wilskracht van de wereld heeft ze met een fysiotherapeut geoefend tot ze weer zelfstandig naar beneden kon en naar buiten en nu dus naar haar dochter. Omhoog komen uit de auto kan ze niet, maar daar help ik natuurlijk bij.

- De eerste rit in december 2019:

Geen opmerkingen: