donderdag 14 december 2023

Te Reeuwijk

Op het Journaal was (behalve het ongemeen felle kamerdebat over de kabinetsformatie en Wilders, het slot van de klimaatconferentie in Dubai en een VN-bijeenkomst over de oorlog in Gaza, en de nieuwe president in Polen die alle kwaad gedaan in 8 jaar extreemrechtse regering weer moet oplossen) een itempje over het weer dat werd geïllustreerd met een prachtige foto bij de Reeuwijkse Plassen. Laat ik daar nu ook net vanmiddag geweest zijn.  

Ik was van plan om ná de tentoonstelling in het Fotomuseum naar de Haangse Zuidduinen en het Zuidstrand te gaan, maar het druilde ter plekke zo dat ik accuut geen zin meer had. Maar bij Gouda brak de hemel weer open en zo reed ik de volgende afslag de snelweg af en kwam ik bij de Reeuwijkse Plassen. 

Het is daar heel mooi maar ook raar. Er is namelijk een Landal-huisjespark, direct grenzend aan de A12. Wie gaat daar nou op vakantie? Wat zul je je dan bekocht voelen!

Van een deel van de wandeling (6 km) zie je in de verte die auto’s ook razen, maar aan je rechterhand heb je dat fantastische meer vol vogels. En die luchten. Doet me denken aan vroeger het Twiske tussen Landsmeer en Oostzaan, ook vol vogels. Volgens een meneer met een verrekijker zijn het smienten, een een zootje snaterende grauwe ganzen.

Geen opmerkingen: