zaterdag 7 juli 2012

Fietstochtje

Utrecht-Amsterdam 39 km.
Van Utrecht naar Amsterdam langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Het is net vakantie. Het doet wel een beetje aan de Afsluitdijk denken: 39 km immer gerade aus. Maar het is toch ook heel romantisch, links van je de beroepsvaart, rechts authentiek boerenland en af en toe een sluisje. Er zijn ook sluisjeshuizen te koop. 

Lunchen doen we bij restaurant 't Stoute Soldaatje in Nieuwersluis, dat een terras aan de Vecht heeft, tegenover de voormalige militaire gevangenis. Er valt elke dag wel weer iets te ontdekken.

Nieuw paviljoen bij Fort Diemerdam,
De laatste ontdekking van de dag is Fort Diemerdam, een onooglijk lief plekje, met een haventje met leuke boten en resten van forten, die horen tot de Stelling van Amsterdam.   Daar wordt een uitspanning gebouwd, een heel bijzondere ronde vorm, van hout. De uitspanning is bijna klaar, zou die deze zomer nog opengaan? Lijkt me wel fijn voor de uitbater, voor het is zeer geschikte plek voor de bewoners van IJburg. Vanuit mij zou het een mooi doel voor een wandeldagtocht zijn. Ik heb eens geen foto gemaakt, maar stuit op internet wel op deze foto uit februari.

Geen opmerkingen: