zaterdag 28 juli 2012

Plexi

Vandaag verdiep ik me in plexiglas.  Ik ga misschien die iconische tekening van Vati & Mutti op het graf zetten, als dat klaar is. We hebben half september een inwijdingsritueel gepland.

Ik zou de foto liefst in glas willen. Bij foto-sites bieden ze aan: 'afdrukken op plexiglas', bij sportzaken 'glasstandaards'. Maar ik kom er niet achter of je een jpeg kan insturen en dat-ie dan op die glasstandaard komt. En hoe dan. 

Plexiglas is minimaal [20x30cm] en tegen 60 euro. Dat is best prijzig voor een experiment. Bij de Hema kun je op die [20x30cm] de foto wel kleiner afdrukken dan 't hele formaat en er kan ook een gekleurde rand omheen. Na eindeloos pielen en overwegen wordt 't een lichtgroene rand. Dat lijkt me wel mooi op de begraafplaats in het bos.

Ik probeer ook nog het verschil uit met de oorspronkelijke verlovingsfoto en de tekening, maar dan is het alleen maar bloedserieus en zit er geen relativering en humor meer in. Het wordt toch echt de tekening. En zo bestel ik deze bij de Hema. Zo ziet 't er op scherm uit. We zijn benieuwd hoe dat er écht uitziet.

Geen opmerkingen: