dinsdag 10 juli 2012

KNO

Lig ineens te bed met KNO-pijn. Heb ik al sinds zaterdag. De oorpijn is van de drie het ergst, het is vooral het rechteroor, je kan er niet van denken. En bij m'n werk moet ik denken. Keelpijn en heftige hoofdpijn vervolmaken het plaatje.

Eerst duw je het weg: stel je niet aan, gaat wel weer over, rustig aan doen, maar na 48 uur stekende oorpijn denk je dat niet meer.

Kring Apotheek: 'Bij oorpijn is er meestal sprake van een ontsteking. Bij kinderen met oorpijn is bijna altijd het middenoor ontstoken. Bij volwassenen wijst oorpijn meestal op een ontsteking van de buitenste gehoorgang. De algemene klachten zijn pijn, tijdelijk gehoorverlies, oorsuizing en jeuk. Een ontsteking van het uitwendige oor ontstaat meestal door de aanwezigheid van vocht, waarin zich bacteriën of schimmels hebben ontwikkeld (natte variant). Een ontsteking van het middenoor begint meestal met een verkoudheid. Dan zwelt het slijmvlies van de neus-/keelholte op. Hierdoor kan de verbinding tussen neus-/keelholte en middenoor (de buis van Eustachius) dichtgaan. Virussen of bacteriën in het middenoor kunnen zich dan gaan vermenigvuldigen. Zo vormt zich een ontsteking, die vaak gepaard gaat met koorts. Door de ontsteking ontstaat vocht. Het vocht kan niet weg omdat de buis van Eustachius dichtzit. Door de ophoping van vocht komt er druk op het trommelvlies te staan en dat doet pijn. Soms breekt het trommelvlies open en loopt het ontstekingsvocht naar buiten. De pijn verdwijnt dan meestal snel.'
 
Ik heb de neiging er een beetje baby-olie in te druppelen, maar ik geloof niet dat dat goed is. Twee paracetamollen helpen twee à drie uur. O o, wat zielig.

Geen opmerkingen: