donderdag 5 juli 2012

Balanced Detailed Sound

Muziekwinkel Fame in Magna  Plaza.
Ik heb ineens een reden om naar Fame te gaan. Na tien minuten sta ik 150 euro lichter weer buiten. Fame is de Amsterdamse megamuziekstore, het paradepaardje van Hans van Breukhoven, de baas van Free Record Shop en Van Leest, de bijna enig overgebleven 'entertainment'-zaken'. Op een enkele specialist na. Kijk, tegen Concerto in de Utrechtsestraat kan niemand op.

Toch was Fame minder doorsnee en - ondanks dat het uit de FRS-stal kwam - echt wel voor de liefhebber. Ik kwam er steeds minder, omdat het jeugdgedruis er overheerste. Er waren goeie afdelingen klassiek, jazz en werelmuziek, en leuke koopjes op dvd-gebied, maar die sfeer. 

Fame kon het eind vorig jaar niet meer bolwerken in de Kalverstraat en zou failliet gaan, maar de zaak is op het nippertje herboren in Magna Plaza. Op de tweede etage hebben ze nog zeshonderd vierkante meter. De zaak is verdeeld over acht 'winkeltjes' op de tweede etage en bestaat uit vijftig procent dvd's en vijftig procent muziek. Het is er hartstikke leuk. 

Op zoek naar een verjaardagscadeautje en wil ik zo die winkel wel leegkopen. Voor mijzelf koop ik - nu ik er toch ben - een mooie koptelefoon van het merk Senheisser H 239. Ik kies niet een koptelefoon die zware bassen zo mooi weergeeft, maar met een balanced detailed sound. Zodat ik op 't balkon op mijn telefoon naar alle soorten mooiste muziek kan luisteren.

Geen opmerkingen: