zondag 23 november 2014

Mosel

Eindelijk ons late-herfst/huisje geboekt: dit jaar wordt het Leiwen, een wijndorpje aan de Moezel, ten oosten van Trier. Vorig jaar was het Daverdisse in de Ardennen, het jaar daarvoor Saarbrücken, aan de Saar, toen was ik ziek. 

Eerlijk gezegd kan al die bestemmingen van ons niet zo goed onderscheiden. Op de een of andere manier komen we altijd langs Prüm en Bitburg. We hebben elk jaar weer oeverloze discussies over de bestemming, die altijd hetzelfde verlopen. 

Ik vind huisjes zoeken afschuwelijk, er is zoveel mogelijk en je weet het niet of het wel of niet leuk zal zijn. Als dan eindelijk je werkdag voorbij is, dan moet je weer uren aan de computer om huisjes te zoeken. Als ik daarop mopper, belooft Bobby dat hij zal zoeken. Maar hij heeft ook geen tijd en stelt het dan uit. Ondertussen ga ik dan toch maar wel zoeken, want ik wil het graag geregeld hebben, ook voor de voorpret. Maar dan wil Bobby toch weer even verder kijken. Van die dingen. Gejeuzel. Gekibbel zelfs.

Enfin, zo komen we straks uiteindelijk toch weer in een Landal Greenpark-huisje uit. Want dat is in december bijzonder betaalbaar en al is het wat onpersoonlijk, het is niet lelijk en redelijk licht en behaaglijk. Dit jaar wordt het dus Leiwen. Bij Trier. Dat wordt ongetwijfeld weer leuk: Kerstmarkt te Trier.

Geen opmerkingen: