zondag 23 november 2014

Zondagsrust

Zondag in Amsterdam-Oost. Eerst naar de Muiderkerk, want ik heb geen zin in ver fietsen naar De Duif. Dan gauw terug naar huis, want de behoefte aan Niets is groot. In het kader van dat Niets kuier ik diverse rondjes door het Flevopark, dat denk ik dit jaar voor het laatst nog een beetje oranje is. Vervolgens tik ik Bobby maar eens wakker voor een bittertje & een likeurtje bij distilleerderij Het Nieuwe Diep daar midden in dat park.

Wat is het daar toch gezellig. Een groot treffen op de picknickbankjes op het terras. Oude mensen, jonge mensen, kindertjes, honden... Waarom doen ze dat in Utrecht niet, vraag ik, zo gezellig ouwehoeren met de aanwezige mensen. Iedereen mag meedoen, maar hoeft niet. Volgens Bobby is dat typisch Hollands, en Utrecht is nu eenmaal niet Holland. We zullen het zien.

Tenslotte bereid ik uit het kookboek 500 stoof- en ovenschotels een overheerlijke Indiase schotel  (kip korma) terwijl Bobby voetbal kijkt. Echt helemaal zondag. Zo'n zondag waar mijn ouders ons vroeger toe dwongen en die ik haatte. En nu? Mmm!

Geen opmerkingen: