vrijdag 14 november 2014

Oud-collega's

Bijna altijd te Frankfurt en nu in de Jaarbeurs te Utrecht kom ik deze oud-collega's tegen. Met hen werkte ik in Rijnsweerd en in Maarssen. Bonnie en Mieke kom ik ook wel elders tegen, zij zijn ook op woensdag vrij en doen ook museale uitjes, zoals laatst bij Marlene Dumas in het Stedelijk.
Nu laten we ons al congresserend bijpraten over het eBoek. Voor hen is het een feestje in werktijd. Voor mij is het keihard werken want ik moet na afloop in de avond van vier uur presentaties van heren met enorme ego's een samenhangend verhaal breien.

De kleine ex-collega - tweede van links - moet altijd erg lachen als ze me ziet. En ze is bloednieuwsgierig. Dat stimuleert niet erg te vertellen. 

Het voelt altijd een beetje raar om ze te zien. Ik was nooit zo close, we hadden het misschien kúnnen zijn ware het niet dat er op werk niet veel ruimte voor was, teveel reorganisaties, of teveel collega's... 

Alleen met Bonnie (links) ging ik wel om, we deden jaren hetzelfde gymklasje in Amsterdam-west. Maandags van 21-22u. Dat was een kleinschalig buurtsportschooltje, echt feest. Maar toen verhuisde ze wegens de Liefde naar Landsmeer. Er hangt altijd iets veelbelovends in de lucht, maar het komt nooit.

En dit alles zomaar in een pauze in de Jaarbeurs.

Geen opmerkingen: