donderdag 27 november 2014

Herfstvakantie

Omdat eindelijk onze herfstvakantie is aangebroken en we allebei boordevolle werkdagen achter de rug hebben gaan we uit eten. Bobby heeft een nieuw Marokkaans eethuis om de hoek, maar die schenken geen wijn. Het is wel een avond voor wijn, zeggen we, en zo komen we terecht bij restaurant Blij.

Ooit waren we daar op uitnodiging van Eric, een ex-collega, toen het daar nog Onbeperkt Spare Ribs eten was, of Onbeperkt Steengrillen. Eric schepte maar op en schepte maar op. Onbeperkt. Toen heette het De Papegaai.

Het nieuwe restaurant Blij dat er nu in zit heeft een heel andere wat subtielere formule. Verfijnde Franse keuken met onverwachte smaken. Je mag voor € 24,50 twéé voorgerechten, twee hoofdgerechten en één dessert. Alles even smaakvol. Mmm!

'Ik heb mijn kookboek 500 Stoof- en Ovenschotels mee', deel ik mede, 'want ik wil niet elke dag uit eten.'  Bobby is het helemaal eens en gaat zijn Duitse oerkookboek inpakken.

Geen opmerkingen: