vrijdag 10 april 2020

Beukenburg

Will heeft een Klompenpad gevonden bij Groenekan: het Beukenburgerpad. 14,5 km, best pittig. Ook Groenekan valt onder De Bilt. Ik heb de indruk dat de gemeente De Bilt enorm inzet op Handhaving. Een soort misplaatste daadkracht. Waar ik me dinsdag al verbaasde over het verboden-toegang-hek voor de altijd vrijwel lege parkeerplaats bij het altijd lege Bert Bos-pad, worden we nu door een Handhaver in een autootje midden in dat bos van een boomstam gejaagd, die drie meter van het pad af ligt. We willen even uitrusten, kopje koffie, en er zijn daar nergens bankjes.

Het thema van de dag is de ‘rekkelijken’ en de ‘preciezen’ dat nogal speelt. Trouw heeft er vandaag een aardig artikel over. De mensen die de Corona-regels heel streng interpreteren en volgen, versus de mensen die de regels wat vrijer interpreteren. De regels zijn namelijk niet zo eenduidig. Enerzijds; blijf binnen, anderzijds: je mag (niet meer dan) drie mensen uitnodigen. Enerzijds blijf binnen, anderzijds: je mag boodschappen doen en een luchtje scheppen. De duidelijkste regel is: 1,5 meter afstand houden. Daardoor ontstaat er her en der nogal wat verwarring en onenigheid. Ik vat het zo op dat ik in lege landschappen mag wandelen en fietsen. Alleen of met een vriendin, als we de afstand goed in acht nemen.

Will en ik hebben elkaar gevonden in één keer per week een nieuwe lange wandeling. In diepe wederzijdse dankbaarheid.

Overigens heb ik gevonden dat de Gemeente De Bilt in 2001 is samengevoegd met de voormalige gemeente Maartensdijk (waaronder Maartensdijk, Hollandsche Rading, Groenekan en Westbroek vielen). Dus al die prachtige lege wandelplaatsen van mij worden nu nogal overdreven 'gehandhaafd' door gemeente De Bilt die ook wat wil betekenen in de strijd tegen het virus.


Geen opmerkingen: