zondag 5 april 2020

Zoom


Nieuwsgierig naar dat nieuwe videoconferencing-programma Zoom. Bij de Amsterdamse oecumenische kerk De Duif aan de Prinsengracht - waar ik toen ik nog in Amsterdam woonde regelmatig naartoe ging - gaan ze proberen de kerkdienst via Zoom te beleven. Je hoeft geen programma te installeren, in de mail heb ik een link gehad en het verzoek om rond tienen in te loggen. Dan kunnen ze/we kijken bij wie het wel en niet werkt. Om half elf begint de dienst.

Diana die vandaag voorgaat zit in haar woonkeuken. Er is een jongen die het allemaal host vanuit zijn zolderkamer. Die kan van alle deelnemers (stuk of 36) de microfoon aan- en uitzetten. Als de dienst begint gaat behalve bij Diana bij iedereen de microfoon uit, zodat je geen storende bijgeluiden hoort.

Ik was tot nu toe tamelijk kritisch op dat videobellen, maar realiseer me dat dat ook komt omdat ik het niet ken. Dit vind ik echt wel bijzonder. Deze mensen zien elkaar elke zondag of in elk geval regelmatig. Dus iedereen groet elkaar verrast. Van die verrassing maak ik zelf geen deel uit. Ik ken een aantal nog wel van gezicht van toendertijd, of van de verjaardagen van Diana. 

Geen opmerkingen: