woensdag 1 april 2020

Druk-druk-druk

De werkende mens en de werkzoekende mens. Ze trotseren behoorlijk verschillende werkelijkheden. Altijd al maar nu in het bijzonder. Bijna allemaal thuis, heden ten dage, maar is dan ook alles mee gezegd.

Bellen met een verre vriendin met een druk-druk-drukke baan die inhoudelijk door corona helemaal veranderd is. In de sector zorg en welzijn. Er moet van alles geregeld worden, niets gaat meer op de routine, er moeten nieuwe vergadertechnieken en nieuwe samenwerkingspartners gezocht worden. Alles wat vorige week bedacht was moet nu weer anders. En in thuisisolatie, dus alles vanuit huis. Vandaag echter vrije dag. Ook thuis. Wandelafspraak die we vorige week gemaakt hebben gaat niet door, want ze heeft hoest en moeheid. Werk is druk en uitdagend en privé is er ook van alles aan de hand. Al iemand aan corona overleden en relatie plots uit. En altijd bezig-bezig-bezig, dus 's avonds moe-moe-moe. 

Ja dat is weer heel anders dan bij mij. Ik heb mijn uitgestelde telefoongesprek met de UWV beambte. 'Hoe is het', vraagt hij. Tja. Hij werkt nu ook vanuit huis en ik stel me voor dat hij op een klein kantoorkamertje cliënten zit te bellen en dat in de andere kamers de kinderen die huiswerk moeten doen.

Vandaag ga ik maar eens proberen de site Exto.nl te doorgronden. Daar kunnen kunstenaars hun werk op exposeren. Er schijnt  veel activiteit op die site te zijn nu. 

Geen opmerkingen: