donderdag 16 april 2020

Currygeel

Eens wat anders. Omdat de zon zo schijnt en naar verwachting de komende week zo blijft schijnen en we veel thuis zijn groeit de behoefte aan een nieuwe parasol. Onze huidige langwerpige parasols kocht ik voor mijn voormalige lange smalle balkon op de Zeeburgerdijk. Ik vond ze bij de Kwantum te Emmen, herinner ik me nog, na een bezoek aan Mutti. Het was nog een heel gedoe om die twee loodzware marmeren parasolvoeten in de bolide te tillen. Die bijna door zijn voegen zakte, en de pakketten waren zo lang dat de hoedenplank eruit moest en die lieten we per ongeluk in Emmen achter. Toen moesten we nog een keer naar Emmen om de hoedenplank weer op te halen. Die goedkope parasols en idem marmeren voeten van Chinese makelij zijn nu echt aan vernieuwing toe. Ditmaal gaan we naar de firma Kees Smit Tuinmeubelen aan de A1 bij Amersfoort. Naast de Ikea.

Wat een aanbod! We lopen van parasol naar parasol. Een verkoper mag de verschillen uitleggen en langzaam maar zeker kristalliseert zich een voorkeur uit voor vorm, afmeting, materiaal en kleur. Er is een heleboel van het merk Shadowline en - drie keer zo duur - van het merk Glatz. Dat is een Zwitsers merk. Dat is hoog kwalitatief want drie keer zo duur, of drie keer zo duur want hoog kwalitatief. Waar ‘m dat kwaliteitsverschil precies in zit kan de verkoper niet uitleggen. Bobby is wel gevoelig voor hoog kwalitatief duur Zwitsers, maar ik vind eigenlijk die goedkopere Shadowline mooier. Alleen: waarom hebben ze alleen de saaie kleuren ecru, taupe, grijs en zwart? Ik wil een knalgéle parasol. Uiteindelijk keren we lichtelijk vermoeid van onszelf en elkaar en zonder parasol weer huiswaarts.

Na een uur thuis ben ik eruit. maar we hebben geen zin in nog een keer naar Amersfoort op en neer, dus we gaan online zoeken en dan blijkt de parasol van onze keuze in veel meer kleuren leverbaar te zijn dan in die winkel én nota bene ook in het geel. Daar zijn we het ineens helemaal over eens. Van geel word je tenminste vrolijk. Dus al dat getwijfel en gejeuzel heeft ook wel eens zin en nut.


Geen opmerkingen: