dinsdag 7 april 2020

O Nederland


Het is momenteel wel bééldschoon in Nederland. In sommig Nederland. Dit is het fietspad tussen Tienhoven en Hollandsche Rading, het is de grens van Utrecht en Noord Holland. Hoe sterk is de eenzame fietser...

Er staan aan het begin en het eind van het pad hekken waar je je fiets maar met veel moeite doorheen wurmt, en waar geen brommer doorheen komt, laat staan een motor.  Bij een van de hekken staat een motormuis luid te ronken. Hij kan er lekker niet door. Waar leidt dit pad naartoe, vraagt hij. Het is niet voor u, zeg ik. Het is een stiltegebied. Hij geïrriteerd.

Bij het Bert Bos-pad, waar nooit iemand is, is de parkeerplaats met hekwerk afgesloten. Om mensenmassa’s te voorkomen. Ondertekend door de gemeente De Bilt. Huh? Wat doen die hier? Is dat niet een beetje overdreven? Dit is Westbroek! En er staat af en toe één auto.

En zo rijd ik op Vliegveld Hilversum aan, waar ik een afspraakje heb. Daar drinken we een kopje thee uit de thermoskan in de heide. Er zijn daar geen bankjes. De snackbar is open voor ijsjes, maar dat doen wij natuurlijk niet.

Verder lezen:

Geen opmerkingen: