donderdag 23 april 2020

Webcamtest

Doordat ik niet meer in een werkomgeving verkeer heb ik maar weinig aanleiding om nieuwe computerdingen te oefenen. Dus grijp ik nu maar alles aan om bij te leren. Vorige week heb ik aangemeld voor nieuw vrijwilligerswerk, want wanneer de buurttaxi weer gaat rijden? En wanneer we weer musea kunnen bezoeken? Geen idee. 

Ze gaat met me videobellen. In deze nieuwe tijden doet ineens iedereen videobellen. Mensen met werkomgevingen doen alsof ze nooit eerder deden. Die hebben wizzkids in hun bedrijf die instructies sturen en inloggegevens en uitleggen hoe het werkt en wat ze moeten wat ze moeten doen. Daarom heb ik een tijdje geleden met Canva.nl een affiche ontworpen. ben ik alweer uren met het programma Route.nl in de weer zodat ik zelf wandel- en fietsroutes kan samenstellen. Uiteindelijk lukt alles aardig.

Ik zit tijdig klaar, want zoiets kan natuurlijk niet met nat haar. En ik wil niet al te close in beeld, dus moet ik vooraf checken hoe ik in beeld kom. Maar hoe zie je hoe je in beeld komt? Ik weet niet of er een betere methode is, maar na een half uur vind ik online eindelijk een webcamtester.  Conclusieik een los toetsenbord aan de laptop hangen, zodat je wat verder van de camera af zit. Wat ga je laten zien? Ik doe het niet op ons kleine rommelige kantoortje maar in de woonkamer en zeg tegen Bobby - die vandaag vrij is - dat hij niet voor twaalf uur naar beneden mag komen. Hij kan onmiddellijk al mijn spookbeelden uittekenen, dat hij ongewassen en in zijn onderbroek achter mij in beeld gaat staan. 

Bij het koor willen ze een 'gesloten Facebookgroep' aanmaken zodat we via Facebook samen kunnen zingen. Maar wie o wie kan/wil dat hosten? Misschien kan ik wel een video-verjaardagspartijtje doen. Leen had dat beleefd en de mensen bleven úren hangen, vertelt ze.

Geen opmerkingen: