woensdag 15 april 2020

TV Boeddha


Vandaag weer aan de slag met mijn onderwerp beeldende kunst. Het feit dat ik geen musea kan bezoeken demotiveert het schrijven erover behoorlijk.  Er wordt in deze Corona-tijden wel een zeker online aanbod van musea ontwikkeld, maar dat trekt niemm. Men maakt van die Google-inkijkjes waardoor je het hele museum virtueel kunt bezichtigen, alle wanden en wat daaraan opgehangen is, maar dat werkt niet zo. Wat dan wel? Daar wil ik iets mee.

Ik stuit op het aanbod ‘Stay At Home Stedelijk’ waarbij ze allemaal leuke dingen maken, zoals de curator van een tentoonstelling die je over de tentoonstelling rondleidt. Een half uurtje. Een sneak preview.

Een maand geleden wilde ik in het Stedelijk naar Nam June Paik, een Koreaanse videokunstenaar - en veel meer dan dat - hij is al een tijdje dood, hij maakte opgang in de jaren zeventig en tachtig. Maar ik was een dag te vroeg en toen ging het Stedelijk in de lock down. En nu laat de curator deze tentoonstelling zien. 

Nu heb ik er een stuk over gemaakt en naar Zwaze gestuurd. Maar hopen dat ze het mooi vindt.

Ja, ze heeft het gepublceerd: https://www.museumkijker.nl/the-future-is-now-online-rondleiding-nam-june-paik-in-stedelijk-museum/

Geen opmerkingen: