donderdag 21 mei 2020

Corona in de Stad

Ik was een beetje af van de artikelen over musea, omdat online musea bezoeken nu eenmaal niet helemaal je dat is, maar nu  ben ik toch weer door een online expositie gegrepen. ‘Corona in de Stad’ van het Amsterdam Museum. Voorheen het Amsterdam Historisch Museum. In het voormalig Burgerweeshuis aan de Kalverstraat. Daar ging je als Amsterdammer niet gauw naar toe vanwege de overkill aan toeristen.

En dan is het toch weer leuk om er een uitgebreid informatief stuk over te schrijven. Want er is een nieuwe koers in dit museum en een nieuwe directrice en deze online expositie is geweldig.

Ik had een beetje onenigheid met Zwaze omdat ze vindt dat ik teveel ‘ik’ schrijf. Dat hoort bij een blog en niet bij haar website, vindt zij. Dat hoeven haar lezers niet. Au au. Zelf denk ik dat haar lezers dat best leuk vinden, want ik heb wel 300 bezoekers per dag, maar ja het is haar site.

Toen heb ik het even drie weken laten betijen en toen had ik ineens weer zin in een stuk voor haar site. Dan maar zonder ‘ik’.

Lees het artkel hier.

Geen opmerkingen: