dinsdag 12 mei 2020

Venkel prei en geitenkaas


Ik noteer niet zoveel recepten meer, ik weet eigenlijk niet waarom niet, want ik geniet erg van het koken. En ik hoor dat deze en gene de recepten als inspiratiebron gebruikt. Deze kan ik weer zeer aanbevelen. Bobby is  intens tevreden over mijn kookkunsten. We koken nu om en om. We hebben een duidelijke rolverdeling ontwikkeld: ik zoek verrassende maar niet al te moeilijke maaltijden van internet, hij kookt - vaak ingewikkelde - Duitse, Franse en Italiaanse klassiekers. ‘We vullen elkaar mooi aan’, zegt hij daarover. Dat is een mooie benadering.

Het valt me op dat veel recepten die ik uitkies vegetarisch zijn, terwijl ik ze er niet speciaal op uitzoek. Het staat er ook niet meer bij dat een recept vegetarisch is. Dat is wel een goeie policy, want sommige mensen haken stante pede af als iets vegetarisch is. En als je het woord vermijd merken ze het misschien niet eens op. Ik vind het alleen maar goed dat ik ónbewust zo weinig vleesgerechten kies.

De prei stoof je een kwartiertje in een hapjespan. De venkel kook je acht minuten. En dat gaat samen met wat slagroom (ik doe natuurlijk kookroom-light) en peper en zout in de ovenschotel en daar zachte geitenkaas op. C’est tout. Half uurtje in de oven. Krieltjes erbij. Mmm. 

Lees verder:
- Ovenschotel met venkel en zachte geitenkaas https://www.ah.nl/r/260456

Geen opmerkingen: