vrijdag 15 mei 2020

De pizzabakker

De liefde ook van de vrouw gaat door de maag. Pizza’s hoorden tot voor kort hier in huis eigenlijk nog niet tot het menu. Ik weet niet hoe dat moet en het lijkt mij moeilijk. Verder dan kant en klare pizza’s in de oven leggen kom ik niet. En die heten ongezond te zijn dus dat doe ik slechts bij grote uitzondering.

Hani501 vertelde laatst gepassioneerd over de pizzasteen die zij gekocht had en hoe leuk het is om gasten zelf hun pizza te laten beleggen. Bobby heeft ook graag verhalen over hoe hij vroeger in zijn studentenhuis pizza’s maakte. Maar tot nu toe heb ik het nog niet mogen beleven. 

Tot vandaag. Dinsdag had ik van de viskraam in Driebruggen een pakje warmgerookte zalm meegenomen en Bobby gevraagd of hij daar misschien iets mee wilde maken. En zo wordt het ineens pizza, Zweeds, naar een recept uit een Ikea-viskookboekje. Met tomatensaus, spinazie en zalm. Heerlijk als het huis naar pizza geurt. 

Geen opmerkingen: