dinsdag 12 mei 2020

Driebruggen

Will en ik lopen de Trage Tocht Driebruggen. Waar ligt dat, vraagt u zich wellicht af, wel dat ligt vlakbij Gouda en de Reeuwijkse Plassen. Even ten oosten. Afslag 13 van de A12. Práchtig. Midden in het Groene Hart. Het is een beetje koud met woeste luchten, maar echt regen krijgen we gelukkig niet.

We hebben het over wandelen en de coronatijd en over nieuwe boeken over wandelen. Zoals Wandellust van Twan Huys. Wandelen als verdienmodel. Het aardige van wandelen - vind ik - is dat je dáár bent en dat je juist níet leest, dat je hoofd leeg waait en plaats maakt voor weiden, luchten, poelen, molens, sloten, bruggen, zwanen, ganzen, grutto’s, en even geen betekenisgevende analyses. 

We lopen heel traag. En gaan onderweg op elk bankje zitten en genieten van het uitzicht. Een stukje van de route op een dijkje mogen we vanwege Corona niet doen, dat voert te dicht langs de woonhuizen op dat dijkje. 

En wat een geluk: er staat op dinsdag een viskraam in het verder tamelijk niksige Driebruggen. Zodat we de wandeling weer kunnen afsluiten met een portie kibbeling.

Verder lezen

Geen opmerkingen: