vrijdag 29 mei 2020

Sorjonen

Al een paar dagen kijken Bobby en ik als afsluiting van de dag naar de Finse serie 'Sorjonen'. Na 'Homeland' met Carrie mocht ik kiezen en ik vnd het best moeilijk om een serie te kiezen voor ons beiden. Natuurlijk zouden we 'House of Cards' kunnen doen  maar dat is dan weer zo Washington. Een Finse serie leek met wel wat vanwege dat Bobby graag naar Finland op vakantie wil en het mij absoluut niet trekt. Ik kan niet zeggen dat deze serie het aantrekkelijker maakt om ernaar toe te gaan, en gelukkig kan dat momenteel ook niet.

Deze serie wordt ook weer zeer bekritiseerd, want ook deze hoofdpersoon is nogal weird, net as Carrie in Homeland. Hij zou autistisch zijn. Hij staat vaak in zijn garage waar hij witte vlakken op de grond heeft geschilderd met zijn handen aan zijn slapen zich te concentreren en dan ziet hij het licht. 

Ook in deze serie wordt veel informatie overgeslagen, dus soms snap je er geen snars van. Maar toch raak je steeds meer gehecht aan de hoofdpersonen en hun gedoe. De mooie echtgenote Pauliina die secretaresse wordt van de burgemeester (die fout is en haar ex is). De heerlijke dochter Janina die het liefdespad onderzoekt en daarbij rotjongens tegenkomt. Haar Russische schoolvriendin Katia die afgrijselijke dingen in de prostitutie meemaakt.

Geen opmerkingen: