donderdag 12 oktober 2023

De wasmachine (vervolg)

Het regent dat het giet, maar ik wil niet meer wachten: we gaan nú naar de wasmachine winkel. Bobby heeft een lijstje van artikelnummers van wasmachines van CoolBlue. Het blijkt dat deze verkoper juist die machines niet heeft. Hij vertelt dat hij als kleine zelfstandige een mooier beter aanbod heeft dan de internetwinkels, waardoor zij als zelfstandigen het hoofd boven water kunnen houden. Zij hebben exclusieve modellen én bieden service. En vlak bij huis. 

De verkoper / eigenaar vraagt dan: wat zoekt u? Weten wij veel. Bobby heeft zijn lijstje maar daar hebben we dus niet zo veel aan. De verkoper hangt een heel verhaal op over CoolBlue en MediaMarkt, en het aanbod van kleine zelfstandige winkels zoals hij. Heel interessant. Ik zeg dat ik de Bosch of de AEG wil, maar Bobby wil eerst reviews op internet lezen voor we een besluit nemen. Ze hebben allebei goeie reviews en ik wil graag de AEG. 

We kijken nog wat reviews op internet over de winkel, sommige zijn positief, andere kritisch. Je zou ook naar de Expert kunnen, dat is een franchise voor witgoed en elektronica, dat deed ik in Amsterdam, maar zo’n winkel is niet in Utrecht. De dichtstbijzijnde Expert is in Breukelen. Laten we gewoon deze Marokkaanse mannen vertrouwen.

Dus ik fiets weer naar de winkel, gelukkig is het eindelijk droog, en bestel de machine. Het is de AEG geworden. Wat heeft de doorslag gegeven, vraagt de verkoper. En wie heeft gewonnen? Volgens hem hebben vrouwen bij dit soort aankopen de beslissende stem, omdat zij er het meest mee werken. Morgenavond wordt hij bezorgd.

Geen opmerkingen: