woensdag 11 oktober 2023

Sleutels en tangen

De butagasfles op de tuin is leeg. Omdat dat voor mij een enerverende gebeurtenis is en dus een blog-onderwerp kan ik op het blog vinden dat de vorige keer juni 2022 was. Een jaar en drie vier maanden. Is dat nu lang of kort? Wat kook ik daar nou helemaal? Ik maak een pot thee als ik er ben, en soms maak ik warme sopjes. 

Maar goed, butagasflessen, daar heb ik het niet zo op. Ik wil ze wel halen en ruilen, maar het aan- en afkoppelen laat ik graag aan Bobby over. Dus ik vraag of hij misschien even langs de tuin wil om de gasfles af te koppelen, zodat ik hem zaterdag kan omruilen voor een volle. Want ik mis het kopje thee enorm.

Bobby heeft niet zo’n zin en wil mij uitleggen hoe dat te doen. ‘Je pakt de moersteeksleutel uit de gereedschapskist…’ ‘Wat is een moersteeksleutel’. ‘Weet jij niet wat een moersteeksleutel is?’ ‘Nee ik kan die tangen niet uit elkaar houden.’ ‘Weet jij het verschil niet tussen een tang en een sleutel??’ Eerloze gesprekken zijn het.

Enfin, hoewel hij ervan overtuigd is dat er een moersteeksleutel in het tuinhuisje ligt wil ik ook die van thuis mee. Voor wie het ook niet weet: links op de foto. Dus ik naar de tuin om te kijken welke moer op de gasfles ik daarmee aan kan draaien, maar het past niet. Het ding is te groot. Dus ik in de gereedschapskist zoeken en daar vind ik de oranje tang. Die doet wel wat ik wil en nu is de gasfles ontkoppeld. 

Ik rapporteer mijn wederwaardigheden aan Bobby en die zegt dat dat dus een waterpomptang is. Ik dacht dat het een bahco was, dus ik nog vragen wat een bahco is, een sleutel, een tang of een merknaam. Het duizelt me. Met dat afnemende korte termijn geheugen. Tante Riek.

- De gasfles van juni 2022

Geen opmerkingen: