zondag 25 december 2011

X-mas

Nu is het Kerstochtend en kan men eindelijk rusten. Het Diner is gedaan. En ook de Afwas. Het is een prachtig Diner, al zeg ik het zelf. De afwas was immens, maar om 02 uur klaar.

We krijgen een salade vooraf met gerookte forel en garnaaltjes, dan aspergesoep met kreeft, dan een tussendoortje van Inge geheten spoom, waarbij ze citroenijs en champagne in de blender mixt. Je drinkt het uit champagneglazen. Dan beenham met zuurkool en pruimenmoes (van 24 pruimen). En de beenham is helemaal geslaagd.

De kernthermometer blijkt een wonderapparaat. Een schoolvoorbeeld van meten-is-weten. Ik ga de slagers van slagerij Poldervaart een sturen dat ze mijn nieuwe helden zijn. We eindigen met koffies met desertwijn uit Samos (mei 2011) en kersenlikeur uit Denemarken (augustus 2011). In Mutti's glaasjes. Dan krijgen Hani501 en ik aandrang om Enige Gezangen te gaan zingen, zoals Ik Kniel Aan Uwe Kribbe Neer, maar zodra wij gaan zingen is opeens de hele kamer leeg. Dat is geen aanmoediging, zeg maar. Het spel Halli Galli vinden ze leuker. M'n eerste Kerst ohne Mutti. Weemoedig nu. Ik brand maar een kaarsje voor haar in de kapel.

Door die 24 pruimen hoor ik nu steeds het liedje '24 rozen' van Toon Hermans in mijn hoofd. Maar dan met de tekst '24 pruimen'. Klinkt een beetje dirty.

Geen opmerkingen: