donderdag 20 december 2007

The Eight Irresistible Principles of Fun




Pleeg ik plagiaat als ik een van de 'Leuke Links' van Hani501 hier naar toe kopieer? Zij heeft haar blog nog niet aan de openbaarheid prijsgegeven, maar ik heb haar toch gevonden! Geweldige dingen vind ik er, die ik onmiddellijk allemaal de wereld in wil slingeren. Alleen al haar foto's. Maar dat komt wel wanneer zij het teken geeft.

Maar de leuke links, die zijn toch openbaar? Eentje geef ik nu door. Het is een hele WIJZE link. Zijn wij in ons leven niet allemaal op zoek naar wijsheid, zeker in december? Eerder deze week stuurde W. mij in dat kader een link naar site die ons de weg naar ons Zelf wijst, Be Your Self, maar wie/wat is ons Zelf, vroegen wij ons af. We kwamen er niet echt uit.

Het moge duidelijk zijn: graag wissel ik met deze en gene levenswijsheden uit, en titels van inzichtgevende 'wijze boeken'. Natuurlijk heb ik bedenkingen tegen de categorie 'wijze boeken', en daarom moeten ze liefst iets licht krankzinnigs in de titel hebben. In dat licht was vorige december mijn topper de Duitse bestseller Simplify Your Life. Einfacher Und Gluecklicher Leben van ene Werner Tiki Kuestenmacher en Lothar J. Seiwart, u raadt het al, van mijn zusje uit Duitsland. Dit jaar is Zen en de Kunst van het Verliefd Worden van Brenda Soshanna mijn voornaamste aanrader. Het gaat er om in het leven je rommel weg te doen en ruimte te scheppen, in elke zin des woords.

The Eight Irresistible Principles of Fun is sneller en toegankelijker dan dit soort boeken en volgens mij komen de wijsheden overeen. Ik zou ze zo allemaal voor mijn lieve lezertjes overtypen, maar zo mooi als op de site kan ik het toch niet maken, dus adviseer ik maar: gaat het zien, en nog eens, en nog eens. Hani501: bedankt!

Geen opmerkingen: