zaterdag 31 december 2011

Ruwe bolster


Het project Agenda 2012 is ook weer rond. De Amerikaanse heksenagenda (Witches' Datebook 2012)  is echt erg leuk, maar heeft niet voldoende ruimte voor werkafspraken. Daar moet ik een andere bestemming voor vinden. Is er een liefhebber? De Britse mindfulnnessagenda is het geworden. Er zit inmiddels een bloed serieus chique lederen covertje omheen. Ruwe-bolster-blanke-pit. 

Het is verwarrend.  Nu heb ik een iPhone en een iPad en een papieren agenda. In huiselijke kring ben ik degene die met alle trends meedoet en overal mee vooroploopt. Op het werk daarentegen krijg ik commentaar op mijn liefde voor papier. Ik trek me er niet smeer van aan. Het kan me niet schelen of ze tegen me zeggen: Heb jij nog een kránt, lees jij nog een papieren bóek, heb jij nog een tv-gids? Je bent de laatste die ik ken met een papieren agenda!

In Trouw lees ik dat ik in een trend pas. De papieren agenda is populairder dan ooit. Mensen geven er enorme bedragen aan uit. Vooral vrouwen.  En de Moleskine is het populairst. Daar vind ik dan weer niets aan. Te saai. Jaren heb ik de Paper Blanks gehad. En nu dan een zelfgeknutselde.

Geen opmerkingen: