donderdag 15 december 2011

Agenda's 2012

In London een maand geleden kocht ik in Waterstone's een beetje een Agenda 2012 met weekoverzicht, tekeningetjes, levenswijsheden en tips & tools. Zie rechts. Wel leuk, dacht ik, al wist ik meteen dat ik dat omslag niet op mijn werk kon gebruiken.

- Wat heb jij voor agenda?' vraagt mijn baas van de week tijdens ons wekelijkse bila, grist het ding uit mijn handen en bekijkt het kritisch.
- Wel een beetje zweverig, is haar constatering. Hoor haar! Zelf is ze in de Heer!
- Inderdaad, zeg ik, daar kun je niet mee voor de dag komen.

Liefst zou ik de agenda in een ferme roodlederen hoes/omslag verbergen. Maar nu ik een uur op internet gezocht heb krijg ik de indruk dat dat niet bestaat. Een boekbinderij in De Pijp lijkt dat soort omslagen te maken en die heb ik gemaild. Vooralsnog heb ik een plaatje gezocht en gevonden dat als kaftpapier kan fungeren. Zie linksboven.

Terwijl ik een plaatje van die agenda zoek stuit ik ook op een Amerikaanse heksenagenda. Die is eigenlijk veel leuker dan die zweverige Spiri-kalender. Die twee zwarte katten: het klopt precies met mijn huidige ik. Daar jaag je de werkcontacten echt schrik mee aan! Heb 'm meteen bij ABC besteld.

Geen opmerkingen: