donderdag 15 december 2011

My First Kobo

Pakje bij de post. Een Kobo e-reader. Omdat wij toch veel over het digitale lezen schrijven en ik nooit gelukkig ben geworden met mijn My First Sony e-reader, twee jaar geleden alweer, wil ik eens een andere proberen. Deze scoort in de tests hoge ogen, én hij heeft Wifi. Hij komt uit Canada en gaat binnenkort op de Nederlandse markt toetreden. Als je meneer de directeur (te Toronto) mag geloven wordt de Kobo hotter dan hot en gaat-ie enorm concurreren met de Sony en met Bol.com. Nou stuur me er maar een, zeg ik. Zal ik eens zien. Nee heb je, tenslotte.

Vandaag komt de Kobo met de post. Er zit meteen al stroom op, en dat is geniaal, want My First Sony moest eerst 4 uur aan de computer hangen voor hij iets kon/deed. En als je hem een tijd niet gebruikte dan is-ie zo weer leeg en moet je wéér 4 uur opladen. Dat leidt niet direct tot vreugdevolle momenten!

Nu ben ik ook nog niet meteen om. Het installeren gaat aardig snel en gemakkelijk, zeker vergeleken bij die eerste nacht met My First Sony, maar: zijn er nog geen Nederlandse boeken te koop op de Kobo. Hij heeft wel wifi, maar geen boeken. Dat kómt, verzekert meneer de directeur me. Met een beetje geluk nog vóór Kerst. Dat wordt nu weer even gratis e-boeken downloaden - en nooit lezen. En uiteraard wil ik weer een geil hoesje. Maar nu ik me er even verder in verdiep zie ik dat Kobo ook al een tablet heeft. Een e-reader is geen tablet. Waarom heeft hij mij die tablet niet gestuurd? Waarschijnlijk omdat ik niet de tablet gevraagd heb...

Wie wil My First Sony? Hij doet het wel. Al weet ik niet zeker of hij het aan een andere computer ook doet.

Geen opmerkingen: