donderdag 22 december 2011

Ravages

Wat prachtig zijn ze, en wat een schatjes, en wat heb ik wat met ze te stellen! Mijn twee kater(tje)s zijn twee raggende mannen. Wat ze allemaal uitvreten. Het basisgevoel is: ze willen eten en raggen. Dat  resulteert in voortdurende ravages. Eigenlijk helemaal niet fijn thuiskomen na een drukke werkdag. Zaterdag hadden ze een potje met Indische uitjes uit een keukenkastje getrokken en door de hele keuken uitgestrooid. Ze zitten in/aan de broodtrommel en eten brood. Knekkebreud.  Rijstzoutjes. 

Ze (of één) piesen niet alleen op m'n dekbed, maar ook op een kussentje in het gezellige mandje in de studeerkamer. Als ik nu thuiskom moet ik eerst overal snuiven of er en waar dan er nieuwe geuren zijn die ik niet wil. Ze draaien twee a drie keer per dag per kat een vette drol. Die geur draagt door het hele huis. 

Ik geef ze minder eten dan ze de eerste week kregen, net zoveel als op de verpakking aangegeven staat voor een kat van 4 kilo, en niet meer, en daardoor willen altijd méér. Ze komen niet op schoot en liggen steeds op de keukenstoel. En toch ben ik heel heel blij met ze.

Geen opmerkingen: